Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
UKORAM Çalışanlarının Operasyonel Kapasitesini Artırmak İçin Eğitim

UKORAM Çalışanlarının Operasyonel Kapasitesini Artırmak İçin Eğitim Düzenlendi

UKORAM Çalışanlarının Operasyonel Kapasitesini Artırmak İçin Eğitim Düzenlendi

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Türkiye Temsilciliği’nin, Avrupa Birliği finansal desteğiyle yürüttüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın ana yararlanıcısı olduğu Ulusal Koordinasyon ve Ortak Risk Analiz Merkezi’nin (UKORAM) Kurumsal Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi kapsamında, 27-31 Ocak 2025 tarihleri arasında Ankara'da UKORAM çalışanlarına yönelik beş günlük bir eğitim programı düzenlendi.

Eğitim, risk analizi alanındaki teorik bilgilerini güncellenmesi, operasyonel kapasitenin artırılması ve sınır yönetimi süreçlerinde modern risk analizi yöntemlerine dair güncel bilgi ve beceri kazandırılması amacıyla gerçekleştirildi.

UKORAM Projesi Hakkında

Ulusal Koordinasyon ve Ortak Risk Analizi Merkezi’nin (UKORAM) Kurumsal Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi’nin temel amacı, Türkiye’nin sınır güvenliği ve yönetimi alanındaki kapasitesini artırmak, risk analizi süreçlerini geliştirmek ve sınır yönetiminde ulusal ve uluslararası iş birliğini güçlendirmektir. Proje, sınır güvenliği alanında çalışan ilgili kurumlar arasında daha etkin bir koordinasyon sağlanmasını hedeflemektedir.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Projenin Ana Yararlanıcısı, Göç İdaresi Başkanlığı Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Koordinasyon ve Ortak Risk Analizi Merkezi’dir (UKORAM). Proje, sınır yönetimi alanında faaliyet gösteren ilgili paydaşların katkılarıyla uygulanmaktadır.

UKORAM Projesi hakkında detaylı bilgi almak için, https://www.icmpd.org/our-work/projects/supporting-the-institutional-capacity-of-the-national-coordination-and-joint-risk-analysis-centre-nacorac  ziyaret edebilirsiniz.

ICMPD Hakkında

1993 yılında kurulan Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD), 21 Üye Devlete ve yaklaşık 500 personele sahip bir uluslararası kuruluştur. Dünya genelinde 90'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ICMPD, BM gözlemci statüsüne sahip olup, AB kurumları ve BM ajansları dahil 240'tan fazla ortak ile iş birliği yapmaktadır. Viyana merkezli organizasyonun Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da iki ofisi bulunmaktadır.

UKORAM Çalışanlarının Operasyonel Kapasitesini Artırmak İçin Eğitim
UKORAM Çalışanlarının Operasyonel Kapasitesini Artırmak İçin Eğitim
Bu Kategorideki Diğer Haberler
ESY Projesi 5. İstişare Toplantısı, Gaziantep 18-21 Kasım 2024

Türkiye’nin Entegre Sınır Yönetimi Stratejisi ve Eylem Planı Kapsamında Beşinci İstişare Toplantısı Gaziantep’te Gerçekleştirildi.

Ulusal Entegre Sınır Yönetimi (ESY) Stratejisi’nin Hazırlanması ve Türkiye’nin ESY Stratejisinin Uygulanmasına Yönelik Ulusal Eylem Planı’nın Güncellenmesi (EU4IBMTR) Projesi kapsamında, 18-21 Kasım 2024 tarihlerinde Gaziantep’te beşinci istişare toplantısı düzenlendi. Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve projenin ana yararlanıcısının Göç İdaresi Başkanlığı olduğu proje ICMPD Türkiye Temsilciliği iş birliğinde yürütülüyor. Gaziantep’te düzenlenen toplantıda, Ulusal ESY Stratejisi ve Eylem Planı’nın geliştirilmesine yönelik daha önce kaydedilen ilerlemeler değerlendirildi, uluslararası iyi uygulamalar örneklerle ele alındı ve paydaşların kapsamlı katkıları alındı.